Ska du Sälja din bil ?

Vi köper din bil i stocholm , göteborg & knivsta

Vi köper din bil – anlita oss när du ska sälja bil i stockholm & göteborg

Funderar du på att sälja din bil? Vänd dig då till oss på Haninge Bilpark – vi köper din bil så slipper du ta hand om hela försäljningen på egen hand. Vi köper bilar i Stockholm, Göteborg, Malmö och resten av landet av alla märken och modeller – och du slipper krångel med personer som inte kommer i tid eller som ska diskutera priset i all oändlighet!

Kontakta oss på Haninge Bilpark – testa oss redan idag, du kommer inte att bli besviken när vi köper din bil.

Intresserad? Välkommen att kontakta oss på telefon 08-122 120 20, e-post info@haningebilpark.se, eller via vår kontaktsida.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri värdering!

    En stor fördel med anlita oss när man vill sälja en bil är vår höga servicenivå. Vi har dessutom goda samarbeten med både försäkringsbolag och banker.

    Bil köpes Stockholm innebär att vi köper din bil oavsett vilket märke den har eller vilken ålder den har – det enda kravet vi har är att den är såld i Sverige. Du kommer inte att behöva göra allt det där extrajobbet som krävs när man ska sälja en bil – vi sköter annonsering, eventuell transport, försäkringsfrågor och eventuellt prutande kunder. När vi köper din bil så får de dessutom ett pris som motsvarar bilens egentliga värde.

    Efter att vi har värderat din bil så ger vi dig ett prisförslag. Det är upp till dig om du accepterar budet eller avböjer. När vi köper en bil är värderingen gratis och det tillkommer inga som helst krav eller dolda avgifter. Våra värderingar är kostnadsfria och utan säljtvång.

    Vi har under våra framgångsrika år skaffat oss en stor mängd kunder som har vänt sig till oss för att sälja sina bilar. Vi har fått höga betyg på värderingssajter som reco.se, vilket betyder mycket för oss. Nöjda kunder är alltid viktigast för en firma som köper bilar i Stockholm. Det krävs hårt arbete för att skaffa sig ett namn i en bransch som inte alltid har det bästa ryktet. Vänder du dig till oss på Haninge Bilpark så kommer vi att göra vi allt för att du ska bli nöjd – när det handlar om “bil köpes” så är det oss du ska vända dig till.

    Vad är det som avgör värdet på en bil och hur går en bilvärdering till egentligen? Det är lite av en djungel att som privatperson försöka ta reda på värdet på sin bil och det har heller inte blivit enklare med alla nya möjligheter som finns.

    Idag kan man värdera en bil online och få ett pris direkt. Det är smidigt förvisso – men det öppnar också för besvikelse. Vid en onlinevärdering så utgår man från bilens ålder, antal mil, ägarhistorik, servicehistorik och från modell samt märke.

    Det gör att man får ett uppskattat värde som kan skilja sig ganska mycket från bilvärdering som sker på ett fysiskt sätt hos en bilhandlare. En sådan innebär att man ser till bilens alla delar – skick invändigt, lack, motor och alla andra beståndsdelar. Utöver detta så väver man naturligtvis även in ålder, antal mil, drivmedel, modell och bilens märke.

    Priserna skiljer sig ofta åt

    En bilvärdering utgår dessutom från marknaden och det är en nog så viktig detalj i sammanhanget. Hur pass populär bil har du, hur lätt är den att sälja vidare och hur ser priserna ut för liknande modeller? Ska du sälja bilen och genomför en bilvärdering online samt en sådan hos en bilhandlare så kan priserna skilja sig. Det gör att många väljer att sälja bilen privat då, helt enkelt, ofta erbjuds ett bättre pris vid en onlinevärdering.

    Smidigare att sälja bil till bilhandlare

    Att sälja bil privat är emellertid långt ifrån synonymt med att få bilen såld till det pris man vill ha. I många fall så tvingas man vänta länge på rätt köpare och det innebär ofta att prislappen också måste sänkas.

    Därför kan det vara bättre att acceptera den bilvärdering som sker hos en bilhandlare. Den är ärligare och den möjliggör dessutom en snabbare, smidigare affär där man dessutom ofta kan erbjudas ett inbyte.

    Vilka bilar har högst respektive lägst andrahandsvärde? Den absolut dyraste bilresan man gör är den första som sker så fort den nya bilen är köpt. Så fort en bil är i din ägo så har en värdeminskning skett; en kraftig sådan. Till skillnad mot att köpa exempelvis en bostad så finns det få bilar som ökar i värde i takt med tiden. Man får räkna med att värdet sjunker. Hur mycket? Ja, det beror helt på vilken bil det handlar om. Vi tänkte lista tre bilar som har högt andrahandsvärde och tre stycken bilmodeller som har lägst sådant. Ska du sälja din bil och funderar på att köpa en helt ny sådan så kanske den listan kan hjälpa dig att undvika fallgropar. Ska du sälja bilen i framtiden så vill du, naturligtvis, ha så bra betalt som möjligt.

    Tre bilar med högst andrahandsvärde:

    • Volvo XC 60. Volvo har generellt tagit fram bilar som alla kan säljas med ett högt andrahandsvärde. Det som alltid är tilltalande är säkerheten som i kombination med en överlägsen komfort gör att Volvo – speciellt här i Sverige – är eftertraktade. Modellen XC60 är ett bra exempel på detta där minskningen i pris inte blir så brutal. Om man ska köpa en ny bil så är Volvo ett säkert kort sett till värdet på andrahandsmarknaden.
    • Volkswagen Passat. Egentligen samma sak gäller här som vid Volvo. Folk i gemen uppskattar komfort och säkerhet och där är Passat något som verkligen ger extra allt. Kollar du dig omkring i ett vanligt svenskt villaområde så är den bilmodellen extremt vanlig. Modellen påverkades av den stora skandalen med diesel och man fick sig en rejäl törn som en följd av rapporterade problem med kamremmen. Men, bilarna är fortfarande heta på andrahandsmarknaden. Ett säkert kort!
    • Toyota Auris. En bilmodell som visat sig toppa flertalet kvalitetslistor över hela världen. Bilen är rolig att köra, den erbjude hög komfort, den har ett rimligt nypris och – som en anledning till varför den är med på vår lista – den har ett högt andrahandsvärde. Vad finns att anmärka på? En sak som irriterar är att modellen länge såldes utan automatväxel för diesel. Det är klart begränsande sett till det ringa urvals om finns på andrahandsmarknaden.

    Tre bilar med lågt andrahandsvärde:

    • Nissan Navarra. Som pickup så är den här modellen väldigt populär; den är snygg, bekväm att köra och den har ett bra lastutrymme. Problemet ligger i att motorerna håller i ungefär 10.000 mil – sedan rasar de ihop i många fall. Det gör naturligtvis att det innebär en risk att köpa en begagnad bil av den här modellen och prislappen blir också därefter. Köper du en ny Nissan Navarra – räkna med en rejäl sänkning av priset då du ska sälja din bil vidare. Vi köper din bil, men räkna med att du kan bli lätt besviken.
    • Range Rover. En Range Rover i nyskick är en av de bästa bilarna man kan äga. Den kombinerar terräng, stilren estetik, komfort och lyx i ett paket på fyra hjul. Att köpa en begagnad sådan är emellertid inte fullt lika härligt. Range Rover i begagnad skick har nämligen en tendens att A) strula och B) bära höga kostnader för reparationer. En dålig kombination.
    • Mercedes E-klass. Här bör man sätta upp ett varningens finger för importerade bilar som ofta gått betydligt längre än vad mätaren visat. Bilen blir dessutom ofta angripna av rost och där elektroniken tenderar att krångla redan efter några år. Motorerna håller dock ofta hög klass, men man bör, som sagt, vara uppmärksam på hur många mil bilen gått om man funderar på att köpa en Mercedes E-klass. Priset kan vara lockande som en följd av det låga andrahandsvärde som syns för modellen.

    I vårt land rullar det nära nog fem miljoner bilar – men vilken är egentligen den vanligaste bilmodellen i Sverige? Vi har haft två stora biltillverkare i landet och det har också präglat våra val.

    Numera finns inte Saab längre kvar, men Volvo har fortfarande kraft nog att konkurrera även internationellt. Vi svenskar har Volvo som ett givet val och det syns också om man ser ur saken rent statiskt.

    Av de nära fem miljoner bilar som finns i Sverige så är en miljon tillverkade av Volvo. Det är svårslaget. Saab – som alltså inte längre tillverkas – finner man på femte plats och det ger ett hum om hur vi väljer bil och att vi alltså äger en stor tilltro till det svenska sättet. Hur ser då listan ut? Här följer topp 5:

    • Volvo
    • Volkswagen.
    • Toyota:
    • Ford:
    • Saab:

    Om man ser till bilmodeller så är det lite svårare att bena ut. Volvo är ohotad etta på listan över bilmärken. Men, om man ser till köpbeteende i nutid så finns det andra bilmodeller som är mer tilltalande – speciellt för privatpersoner.

    År 2018 så var det Volkswagen Golf som köptes i allra högst utsträckning i Sverige. Tvåa på listan var även det en bil från Volkswagen – nämligen modellen Tiguan. Trea måste väl ändå vara en Volvo? Alldeles riktigt. Modellen XC60 är den svenska bil som i dagsläget är allra mest tilltalande. Fyra på listan ligger, återigen, en Volkswagen, och detta i form av modellen Polo.

    Här finns emellertid en intressant aspekt att väga in och jämföra med Volvo XC60. Av de nybilar som såldes 2018 så såldes 73 % av alla Volkswagen Polo till en privatperson. Motsvarande siffra för Volvo XC60 var 23%. Det säger också något, eller hur?

    Hur ska man få maximalt betalt i samband med att man står inför att sälja sin bil? Små ingrepp kan göra en stor skillnad i slutpriset och detta i synnerhet om man väljer att sälja bilen privat.

    Väljer du att besöka en bilhandlare så blir skillnaden inte så stor, men det finns ändå ett värde i att göra iordning bilen inför försäljning även till exempelvis oss. Vi köper din bil oavsett, men du kan definitivt få mer betalt om vissa åtgärder är vidtagna innan du besöker oss.

    Kort sagt, ska du sälja din bil så är det viktigt att presentera den från sin absolut bästa sida. Därför följer här en liten guide som kan leda till ett bättre pris:

    Att göra innan du säljer din bil:

    • Städa ur bilen ordentligt. Se till att bilen är kliniskt ren både in- och utvändigt. Ta gärna hjälp av en professionell rekond om du har pengar över – det kan vara en sund investering. Du kan aldrig få den doften av nyköpt bil igen, men du kan komma ganska nära genom att använda olika produkter som avger en fräsch lukt. Glöm inte att vaxa bilen och att rengöra motorn. Du ska ge intrycket av att bilen körts på ett pedantiskt sätt och att du tagit väl hand om den. Tänk dig in i hur en köpare vill ha en bil och arbeta utifrån detta. Öppnar man huven så vill man inte se en massa kladd.
    • Fixa enklare fel: Har du en trasig framlykta – byt ut den. Se till att bilen har spolarvätska och att oljan är påfylld. Om det blinkar saker på instrumentbrädan så ska du åtgärda dessa. Kort sagt: allt som du kan fixa själv ska du också åtgärda. Målet? Ja, det är att en köpare inte ska kunna ges ett tillfälle att anmärka på någonting. Om en lampa inte fungerar så har köparen plötsligt en anledningen att börja pruta och det är det du vill undvika.
    • Ha allt i ordning: Se till att alla viktiga dokument och papper finns bifogade. Serviceboken ska vara intakt och det ska klart och tydligt framgå när – och var – servicen ägt rum. Registreringsbevis, fordonsskatt – att den är betald – och besiktningsprotokoll är saker som ska finnas med i samband med en bilförsäljning. Tänk även på att bilens eventuella tillbehör ska vara med. Allt som räknas som standard ska inkluderas och fundera även på om någonting annat ska finnas med i köpet – en takbox, vinter- eller sommardäck och rails.
    • Ärlighet varar längst! En viktig detalj som många glömmer är hur du möter en potentiell köpare av bilen. En noggrann köpare kommer att se den där lilla bucklan på framskärmen och upptäcka repan på bakluckan. Var ärlig direkt och berätta om bilens små skavanker. Det lönar sig i längden.
    • Läs på! Hur mycket kostar din bil i begagnad skick, vad kan du räkna med att få för slutpris. Kolla upp sådant innan och sätt ett pris som ligger i linje med marknaden. Ett smart sätt att få lite mer pengar är att sätta prislappen några tusenlappar över det pris du vill ha. Är det något som kännetecknar en bilaffär så är det prutning. En köpare vill pruta och detta oavsett vilken pris det handlar om. Det ligger i sakens natur. Sätter du priset lite högre så kan prutningen ske ner till den nivå du egentligen vill ha. Se där: båda är nöjda och ni har gjort en affär som ger både köpare och säljare ett leende på läpparna.

    Var hittar man bilens chassinummer? Bilens chassinummer sitter lite olika beroende på vilken bil det handlar om. Normalt så handlar det om två platser: antingen sitter chassinumret på instrumentbrädan – väl synligt genom vindrutan – eller också så sitter det på dörrkarmen på förarsidan. Några bilmärken och modeller har sina chassinummer på motorn och i motorhuven.

    Den stora frågan är inte var chassinummer sitter, den ligger i till vad ett sådant används? Ett chassinummer ger en detaljerad berättelse om en bil och alla bilar har – sedan 1981 – ett sådant nummer inpräglat. En verkstad kan använda chassinumret för att identifiera motor och växellåda samt för att se att bromssystemet är korrekt; detta underlättar vid både service och reparation.

    Ser man chassinummer ur ett annat perspektiv så underlättar detta i samband med brottslighet. Blir en bil stulen så kan man från polisens sida använda ett chassinummer för att identifiera bilen då man väl hittat den och därigenom också kontakta den rättmätiga ägaren.

    Chassinummer ger ovärderlig information om bilens historia

    Ett chassinummer består av olika tecken som dechiffreras och ger svar om bilmodell, märke, tillverkningsår och var bilen i fråga har tillverkats. Chassinummer ger en komplett information i samband med en bilförsäljning.

    Ska du sälja din bil till oss så kommer vi att använda bilens chassinummer för att identifiera eventuell information som kan leda till ett lägre värde på bilen. Det kan då handla om att bilen skadats i samband med exempelvis en översvämning, att mätaren ställts om eller att det finns uppgifter som tyder på att det handlar om en problembil – ett klassiskt måndagsexemplar.

    Ska du köpa en bil från en privatperson så är det viktigt för dig att använda dig av chassinumret. Du kan skriva av det och kontakta exempelvis Carfax som kan ge dig värdefull information. Det är en tjänst som kostar pengar, men det är värt varenda krona.

    Ska man sälja eller skrota en gammal bil? Det är en fråga som är väldigt svår att svara på. Sant är att vi köper de flesta bilar som kommer in, men lika sant är också att vi köper långt ifrån alla.

    Vissa bilar har, helt enkelt, inget värde och är omöjliga för oss att sälja vidare. Det innebär att en skrotning av bilen är det enda kvarstående alternativet för dig – om du inte vill prova att sälja din bil privat vill säga.

    Att skrota en bil är kostnadsfritt i många kommuner och det enda som kan tillkomma är en kostnad för hämtning av ekipaget. Om din bil inte går att köra så måste den hämtas upp och det kostar i så fall pengar.

    Skrota bilen hos en auktoriserad bilskrot

    Det viktigaste i samband med att en bil skrotas är att det sker hos en auktoriserad bilskrot. En sådan bilskrot arbetar nämligen med miljön i centrum. Den gamla bilen demonteras och man tar tillvara på de delar som fortfarande går att använda. Den töms på all vätska, alla skadliga ämnen och på alla kemikalier.

    Därefter så möter bilen i fråga sin skapare och pressas ihop till en mindre kloss som sedan går att återvinna. Det är viktigt att så sker, men tyvärr så är det inte alltid fallet.

    Du kan få betalt för vissa delar

    Många väljer att lämna sina gamla bilar ute i naturen där man plockar bort chassi- och registreringsnummer och därigenom gör att bilen inte går att identifiera. Detta tillvägagångssätt är naturligtvis rent förkastligt och ytterst skadligt för natur och miljö.

    Att skrota en bil kan dessutom innebära lite pengar. Många bilskrotar betalar pengar för vissa delar – exempelvis en katalysator – och det gör att det kan innebära en nätt liten summa som plåster på såren. En bil har alltid ett skrotvärde och du kan definitivt undersöka vilka priser som du erbjuds innan du väljer en bilskrot.

    Att skrota en bil på ett korrekt sätt är väldigt viktigt och en del av bilens livscykel.

    Ska du sälja en bil som tillhör en annan person? I så fall så behöver du en fullmakt som visar att personen i fråga verkligen vill sälja bilen i fråga. En fullmakt ska innehålla några uppgifter för att vi ska köpa bilen och det ska bland annat framgå följande för att den ska vara giltig.

    • Vem säljer bilen? Det ska framgå vem som är ägare och vem som representeras.
    • Vem är du? Det ska klart och tydligt framgå även vem du som representerar ägaren till bilen är.
    • Vilken bil handlar det om? I fullmakten ska de tydligt stå skrivet vilken bil som ska säljas.

    En fullmakt ger, helt enkelt, tillåtelse för tredje person att sälja en begagnad bil på uppdrag för någon annan. Det kan finnas situationer där detta sker. Om du har en förälder som är för gammal för att ta sig från hemmet, om du själv är sjuk och vill sälja bilen genom någon annan eller om du av någon annan anledningen inte vill sälja din bil på eget bevåg så är en fullmakt ett bra sätt att gå vidare genom.

    Det finns fullmakter att ladda hem från nätet och som går att använda i samband med en bilförsäljning. Vi kan även hjälpa dig att ta fram en sådan som du sedan kan ta hem och skriva under tillsammans med personen som står som ägare till den bil som ska säljas.

    Vad ska man ha med sig då man ska sälja bil? Att sälja en bil innebär att man säljer allt som hör till bilen. Det kan således handla om relativt många saker som som ska inkluderas och som ska plockas med – detta oavsett om bilförsäljningen sker privat eller till en bilhandlare.

    För att underlätta så tänkte vi rada upp en liten lista över vad som du bör ha med dig i samband med att du ska sälja din bil; en lista som ser ut enligt följande:

    Dessa saker ska finnas i samband med en bilförsäljning:

    • Registreringsbevis – båda delarna. Ett registreringsbevis har två delar. Den första innehåller information om ägare och ger teknisk och allmän information om bilen. Det ger dessutom information om av- och påställning. Den andra delen är en värdehandling som visar vem som äger bilen nu – och vem som ägt den tidigare. Den senare delen är obligatorisk att ta med.
    • Övriga dokument. Du ska ha med en giltig ID-handling. protokoll från bilbesiktningen, bilens servicebok. Du ska kunna visa att bilen är betald och klar – eller utdrag och information från krediten. Har du kvitton från olika reparationer och service så är det en fördel.
    • Nycklar och tillbehör. Du ska även ha med dig nycklar till bilen – samtliga – och de tillbehör som finns i form av standardutrustning. Har du exempelvis tänkt inkludera vinter- eller sommardäck, takbox och annat i försäljningen så ska detta också tas med.