Behöver du byta bromsar Haninge? Vi gör ett bromsbyte på din bil!

Bilverkstad Haninge

Haninge Bilpark verkstad Autoexperten

Adress:

Vendelsövägen 53, 136 44 Handen

Öppettider:
Mån-Fre 8-17
Tillgänglig 8-22 alla dagar i veckan via telefon och mail

Tel: 08-122 120 20

E-post: info@haningebilpark.se

bromssystem haninge1

Byta bromsar Haninge

Bromsarna är den viktigaste säkerhetsutrustningen på din bil. Så tveka inte på att komma in till oss om du känner minsta förändring i bromsverkan. Ett bromssystem består bland annat av bromsklossar, bromsbelägg och bromsskivor.
Vi kommer bara att byta bromsar Haninge på det som din bil behöver men utan att tumma på säkerheten.
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss så gör vi ett bromsbyte Haninge!
Bilar är beroende av flera viktiga komponenter i bromssystemet för att säkerställa en effektiv stoppning. Den första delen är bromspedalen, som när den trycks ner ger tryck på huvudcylindern, som innehåller hydraulisk vätska. Denna hydrauliska vätska går genom ledningar och slangar till hjulcylindrarna, vilket ger tryck på bromsbeläggen och tvingar dem mot de snurrande rotorerna på varje hjul. Detta skapar friktion som bromsar fordonet.

ABS & ESC

Förutom dessa standardkomponenter har bilar även tillvalsfunktioner som gör det möjligt att förbättra bromsprestanda, t.ex. antiblockeringssystem (ABS) och elektronisk stabilitetskontroll (ESC). ABS förhindrar att hjulen blockeras och slirar vid kraftiga inbromsningar, medan ESC hjälper fordonet att hålla sig stabilt i hala eller farliga förhållanden. Båda systemen använder sensorer för att upptäcka hjulens hastighet och kan tillämpa olika trycknivåer på bromsarna på varje hjul.

Slutligen har alla bilar bromsbelägg som slits med tiden och måste bytas ut. Bromsbelägg tillverkas av olika material, bland annat stål, keramik och halvmetalliska material. Vilken typ av bromsbelägg som väljs beror på fordonets vikt, prestanda och avsedda användning. Det är viktigt att välja rätt typ av bromsbelägg för din bil för att säkerställa tillförlitliga bromsprestanda. Med regelbundet underhåll och periodiskt byte av bromsbelägg kan din bil stanna säkert och tillförlitligt.

Bilar behöver också regelbundna byten av bromsvätska som en del av underhållsrutinen. Bromsvätskor är utformade för att överföra trycket från huvudcylindern till hjulcylindrarna och hjälpa till att hålla bromsarna effektiva. Eftersom bromsvätskor kan bli förorenade med tiden måste de bytas ut.